سیستم ترمز ABS  سیستمی است که مانع از قفل ماندن چرخ‌ها پس از ترمز‌گیری‌ می‌شود.  ABSدر واقع یک سیستم ترمز‌ پیشرفته است و اجازه کنترل خودرو را دراختیار راننده قرار می دهد و این نحوه عملکرد در شرایطی است که تا پیش از آن نگرانی از قفل شدن چرخ ها در هنگام ترمزگرفتن های شدید خصوصا در شرایطی که جاده لغزنده است عاملی استرس زا بود.

دراین شرایط چرخ‌ها پس از قفل شدن روی سطح جاده کشیده می‌شدند وایستادن خودرو زمان بیشتری را لازم داشت و در حقیقت فرمان خودرو قادر به کنترل جهت حرکت اتومبیل نبود که این عامل معمولا منجر به افزایش آمار تصادفات می شود.

نکته قابل توجه این که در خودروهای مجهز به ترمز ABS، در هنگام ترمزهای شدید پدال ترمز در زیر پای راننده به لرزش در می‌آید. این امر نشان‌دهنده صحت عملکرد ABS است .

در ادامه این مطلب اجزای سیستم ABS  به اختصار آورده شده است:

اجزای ترمز ABS

۱. سنسورهای سرعت

۲. کنترل کننده

۳. سوپاپ‌ها یا الکترو موتور پمپ‌ها

۴. پمپ یا شیرهای برقی (سلونوئید)

۵. اکولوماتورها

۶. تقسیم دینامیکی عقب

نحوه عملکرد ترمز ABS به چه صورت است؟

در ترمز abs یک سیستم کنترل وجود دارد که فشارهای محکم و آنی بر روی ترمز را دریافت کرده و از این طریق باعث کاهش فشار و همچنین حلوگیری از شتاب بیش از اندازه خودرو می شود.

درواقع زمانی که سیستم ترمز ضد قفل فعال می شود، ممکن است راننده لرزشی را در قسمت پدال احساس کند که به واسطه باز و بسته شدن سریع سوپاپ ایجاد می شود.

مزیت سیستم ترمز ABS

 پایداری خودرو در جاده‌های خیس و لغزنده

توقف خودرو در مدت‌زمان کمتر و کاهش فواصل خط ترمز

افزایش میزان کنترل و فرمان پذیری خودرو هنگام ترمزهای شدید و جلوگیری از انحراف آن.

کاهش‌ لرزش لاستيک

طولانی‌تر شدن عمر لاستیک خودرو

کاهش لرزش در سيستم تعليق ترمز

عمر بیشتر مدار ترمز با فرسودگی و پارگی کمتر

معایب ترمز ABS

گرچه این سیستم ها مزایای متعددی دارند اما در کنار این ها معایبی هم دارند که در ادامه این مطلب به آنها اشاره خواهیم داشت.

این سیستم‌ها در سطوح مختلف مانند سطوح برفی یا سنگ‌ریزه‌ای عملکرد چندان خوبی ندارند و نه‌تنها طول خط ترمز را کاهش نمی‌دهند بلکه ممکن است باعث بلندتر شدن خط ترمز نیز بشوند. گرچه با این وجود باز هم راننده کنترل مناسب‌تری بر روی خودرو دارد.

به علاوه در سطوحی که ترکیبی از آسفالت و برف است، در هنگام ترمز گیری لاستیک به سمت قسمت آسفالتی منحرف می‌شود و حل این موضوع نیز به واسطه عملکرد به موقع سیستم کنترل پایداری انجام پذیر است.

روشن ماندن چراغ ABS نشانه چیست؟

 روشن شدن چراغ abs خودرو بیان کننده ایراد فنی در بخش سیستم ترمز است و روشن‌شدن چراغ ای بی اس اخطار می‌دهد که ترمز خودرو بنا به دلایلی از حالت ای بی اس خارج شده و به‌حالت معمولی درآمده است که این موضوع، ممکن است خطرات زیادی را به‌ همراه داشته باشد؛ مخصوصا اگر مشغول رانندگی در جاده‌های خیس و لغزنده باشید. بنابراین، بهتر است در چنین مواقعی سریعاً نسبت به عیب‌یابی و رفع مشکل پیش‌آمده اقدام کنید.

نقص در سیستم ترمز ضدقفل می‌تواند هنگام ترمزگیری، تسلط راننده روی خودرو را کاهش می دهد و  در سرعت‌های بالا نیز خسارات غیرقابل‌جبرانی را برای خودرو یا سرنشینان آن به‌همراه داشته باشد.

چراغ ABS  به این دلایل روشن می ماند:

  • رله آن خراب شده باشد.
  • سوکت‌های متصل به سنسورها جابه‌جا شده‌ باشند.
  • فیوز آن سوخته باشد.
  • پمپ آن به‌درستی کار نکند.
  • سطح روغن ترمز کاهش یافته باشد.
  • سنسورهای چرخ به‌درستی کار نکنند

امیدوارم با رعایت تمامی موارد عنوان شده رانندگی ایمن را تجربه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *